Zo herken je een lekkere, gezonde maaltijd!

Share:

Lekker eten, dat willen we allemaal, toch?

Maar als het kan, liefst ook zo gezond mogelijk.

 Hier zijn drie eenvoudige tips om gezonde maaltijden die ook nog eens lekker zijn te herkennen:

  • Spot verse en kwalitatieve producten. Want kwaliteit, dat proef je ook. Niets zo lekker als een vers stukje fruit of groente boordevol vitamines. Eet daarom zoveel mogelijk groenten en fruit van het seizoen. Ook een heerlijk sappig stukje vlees van verse kwaliteit kan smaken. Hoe je kan herkennen of dat lapje vlees écht vers is? Let goed op de kleur en textuur. Vers vlees is dieprood van kleur en heeft een stevige structuur.

 

  • Kies voor kleur op je bord. Kijk naar een maaltijd zoals een schilder dat zou doen. Je vork is het penseel, de groentjes de verf. Wat groen hier, een beetje rood daar, een snufje geel langs de zijkant… Hoe meer variatie aan kleurschakeringen op je bord, hoe beter! Tomaten, paprika’s, courgette, bloemkool… alle kleuren van de regenboog mogen hierbij aan bod komen! Een explosie aan verschillende kleurtjes op je bord is dus lekker gezond, want groenten en fruit zijn van nature zonder gluten en hebben een hoge voedingswaarde. En geef toe, het ziet er ook veel leuker uit, toch?

 

  • Smul ook met je neus. Ruik eens aan je bord. Smells good? Is de maaltijd lekker gekruid met een variatie aan verse, verrassende specerijen? Fantastisch! Proeven, dat doe je namelijk niet alleen met je tong, maar ook met je neus! En een fijne mix aan kruiden is uitstekend voor de spijsvertering. Zout brengt een maaltijd op smaak maar te veel ervan is ongezond. Er zijn genoeg andere lekkere kruiden die ook héél veel smaak aan je eten kunnen toevoegen. Denk maar aan verse basilicum, een vleugje knoflook of een pittige toets kurkuma!

 

Deze tips sluiten alleszins perfect aan bij de filosofie van Tom & Della’s. Voor onze slaatjes gebruiken we bijvoorbeeld enkel verse producten, met een grote variatie aan groenten en lekkere kruiden.