Onze topchef David Martin over food & innovatie: "Ik lanceer graag nieuwe trends..."

Share:

Nog geen jaar geleden ontstond Tom & Della’s op initatief van Gourmet Invent, een bedrijf dat instaat voor het organiseren van culinaire evenementen. Als extra inspiratie en voor een injectie van kwaliteit werd toen ook tweesterrenchef David Martin aangetrokken.

David staat in voor de ondersteuning van onze chefs en voor het ontwikkelen van nieuwe producten, waarbij kwaliteit en topniveau vooropstaan.

De chefkok geniet een uitstekende reputatie. Zijn belangrijkste wapenfeit is het omtoveren van topbrasserie ‘La Paix’ in Anderlecht naar een tweesterrenrestaurant. Zijn gekende stijl is aandacht voor details en techniek en verrassende, pittige smaakcombinaties. In 2019 werd hij daarvoor omgedoopt tot Chef van het Jaar.

David Martin: “Ik sta ervoor bekend om tegen de stroom in te gaan en nieuwe dingen te proberen tegen de heersende trends in. Dat is trouwens de enige manier om die trends voor te zijn en op het scherp van de snee te blijven werken. De samenwerking met Gourmet Invent dwingt me om weer anders na te denken over de dingen die ik creëer, de kooktechnieken die ik gebruik, de producten, enz. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met hen nieuwe creaties te maken en naar het publiek te brengen.”

Bart Vandendooren, CEO Gourmet Invent: “Gourmet Invent deelt David’s visie: als je echt top bent volg je geen trends, maar creëer je ze.”