Deze drie veel voorkomende ingrediënten zijn ook superfood

Tom & Della's
premium food
Share:

Welke voeding mag je als superfood beschouwen?

Superfood zijn voedingsmiddelen met uitzonderlijk positieve voordelen voor je gezondheid. Deze bestaan echt, denk maar aan zoete aardappel, avocado’s, granaatappel …

De meeste superfoods zijn groentes natuurlijk. Maar wist je dat je deze drie alledaagse ingrediënten ook gerust als superfood mag beschouwen?

Olijfolie is een uitstekende bron van vitamine E en is rijk aan gezonde vetten. De olie beschermt intensief tegen hart- en vaatziektes. Geen wonder dat de Mediterraanse keuken er niet zuinig mee omspringt. Maar ook in bijvoorbeeld Oosters geïnspireerde salades kan je een lekkere portie olijfolie terugvinden.              

Yoghurt zit vol calcium. Het werkt ook spierversterkend wegens een gezonde dosis eiwitten. Maar het is vooral een goede bron van gezonde bacteriën, die je darmflora in uitstekende gezondheid houden. Yoghurt is heerlijk als bindmiddel in andere gerechten, bijvoorbeeld wanneer je het combineert met zalm.

Citroensap boost je immuniteit. Niet alleen vanwege de hoge dosis vitamine C, maar ook door de aanwezigheid van bioflavonoïden. Deze zorgen voor een goede doorbloeding van het lichaam.  Verwerk het sap bijvoorbeeld maar eens in een heerlijke salade.