3 minder gekende redenen waarom sea food zo gezond is

Tom & Della's
Share:

Het eten van vis geeft een boost aan je gezondheid

Zowel een zacht stukje zalm als een pittige tonijnsteak zijn rijk aan eiwitten (goed voor het behoud en de opbouw van spiermassa) en zijn ook een bron van gezonde vetten, vitamines en mineralen. Visolie afkomstig uit deze vis levert je de grootste superkrachten op. Voedingsspecialisten raden het aan bij hart- en vaatziekten en het zorgt ook voor betere cholesterolwaarden in je bloed.

Hier zijn nog drie minder gekende gezondheidseffecten van visolie:

  • Mentaal sterk in je schoenen staan? Eet dan wat meer vette vis en beperk het risico op depressie. Visolie reduceert namelijk angstaanvallen en depressieve buien. Het is dus niet alleen de smaak van sushi dat je zo goed gezind maakt…
  • Je gemakkelijker herinneren waar je sleutels nu weer liggen? Visolie verbetert ook de gezondheid van je brein, en zorgt voor een cognitieve oppepper.
  • Beter zien in het donker? In plaats van wat op een wortel te kauwen, kan een stukje zalm ook wonderen doen. Visolie zorgt voor gezonde ogen, en gaat ook de strijd aan met het achteruit gaan van je ogen ten gevolge van ouderdom.

Wat extra vis achter de kiezen is dus wat ze noemen een goede gezondheidshack. Elke dag zalm of tonijn eten dan maar? Dat moeten we even nuanceren. Vis zwemt namelijk in de zee, en de zee is jammer genoeg tegenwoordig ook wel wat vervuild. In de meeste vissoorten zit dus ook wel wat teveel aan kwik. Zolang je niet overdrijft en meer dan twee keer per week vis eet, blijft dit wel binnen de perken, en kan je schaamteloos genieten van de vele gezondheidsvoordelen (en smaak) van wat de oceaan te bieden heeft.

Trakteer jezelf maar eens op één van onze heerlijke sea bites salades, en geniet met volle teugen van wat premium sea food.